Circle Way Sverige

|

Information, bilder och samtal i cirkelns tecken

Have You Lost Your Tribe – Prologue

May 6th, 2012 at 12:54

” A better world”  heter rubriken på prologen i denna bok. Och det är det vi kommer att få läsa om i de följande kapitlen. Hur vi kan skapa en bättre värld. Framförallt hur vi kan hela den trasiga och splittrade mänskligheten som orsakat så många problem på denna planet.

Vi bjuds in att sitta kring elden i en svetthydda och känna vår kontakt med våra förfäder och kontakten med  skapelsen av hela jorden i de glödande stenarna. Det känns härligt att välkomnas in i en stam och att Story skriver att han är så glad att jag är här och delar detta med honom. Det är lätt att känna där i cirkeln som han säger, att vi är “tribal people”, stam människor. Att vi alla vill höra hemma, ha en viktig plats i ett sammanhang. Det är ett grundläggande behov och en av instruktionerna vi har fått av skapelsen för att vara människor. Story menar att ju närmare vi kommer varandra, ju mer mänskliga blir vi. Avslappnade, kreativa,  fria och omhändertagande.

Han visar sen på extrema exempel när detta behov inte alls uppfyllts. De kärlekslösa liv som de flesta har haft som sitter i fängelse. Genom att återinföra samtalscirkeln där stor respekt visas för varje person och hans /hennes historia kan dessa trasiga människor hitta hem igen till en trygg gemenskap. De blir mänskliga igen och delar sina djupa sår och sin glädje med varandra  och de börjar samarbeta och hjälpa varandra. De skapar på så sätt en stam-gemenskap, en tribe!

Det är hoppfullt och jag fylls av en känsla av att vi kan rädda denna värld. Om vi jobbar tillsammans. Trots all orättvisa , allt våld, all skada som redan skett så kan vi hitta våra orginal instruktioner som Story säger. De vi människor kom till jorden för att bidra med. Kärlek, medvetenhet, kreativitet och glädje!

Det låter enkelt. Men det är ett stort jobb vi har framför oss. Och vi måste börja precis där vi står just nu. Vägen ser olika ut för oss alla men tillsammans kan vi klara allt!

Vi får några bra frågor att börja fundera över:  Hur kan jag förbättra miljön omkring mig och göra den mer frisk och vacker? Hur kan jag skapa mer närhet och kärlek i mina relationer? Hur kan mitt jobb bli mer kreativt och bättre för världen? Hur kan jag göra min tid här på jorden mer glädjefull? Vad behöver jag göra för att hitta min väg och följa mitt syfte här på jorden? Hur kan jag skapa mer cirkelsamtal att berika mitt liv med ?

Nu början resan i denna bok. Den skall ta oss genom våra grundläggande behov som människor så att vi kan hitta hälsa och lycka igen. Den skall visa oss på fenomenet ekobyar  och dess ursprungstankar och kontakt med ursprungsfolks sätt att leva.  Vi kommer också få en guidning i att skapa en cirkel och hålla den vid liv och vi kommer att dyka djupt in i värdet av att vara riktigt nära varandra!

Jag kan bara låta mig smittas av hoppfullheten och Storys posetiva energi och ropa Ja! Jag är med på denna spännande resa! Let´s go, som Story skriver i sista meningen!

Kom du med!

Kram Camilla

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>