Medskapare

CIRCLE WAY CAMP UMEÅ 2018

ARRANGÖR:

CAMILLA GRILL MÅNE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag är en 35-årig kvinna, en dedikerad prästinna, mamma, socionom och konstnär. Min passion är att skapa gemenskap och hålla i grupper/cirklar där människor möter sitt eget inre och speglar sig i varandra. Cirklar där människor växer och vågar dela med sig mer av sig själva.

 

Jag har medarrangerat flera Circle Way-läger och hållit i ett antal workshops kring cirkelns betydelse och hur vi kan återknyta till naturens rytmer som människor. Jag har gått en Prästinneutbildning i Glastonbury, England, för att djupare förstå kraften av ceremonier och människans djupa förankring i naturen. Jag leder en kvinnocirkel som träffas varje fullmåne för ceremonier. Under flera års tid har jag även medverkat i kvinnoretreater och Gudinnefestivaler med konst, musik och workshops.

 

Jag upplevde Circle Way lägret första gången 2005. Sedan jag och Kalle träffades, 2008, har vi varit gemensamt engagerade och medverkande i Circle Way-lägren. Vi har medskapat flera läger i Sverige och ett på Hawaii. 2016 höll vi för första gången i ett eget läger, på Lyckebo gård i Umeå. Till vardags håller vi i en cirkelsamtals-grupp som ses varannan söndag.

 

För mig är budskapet enkelt men starkt i detta läger. Gemenskap och känslomässig närhet skapar förståelse, respekt och kärlek. I möten med andra växer vi och utmanas och hur vi än väljer att leva så behöver vi människor varandra. Det finns så mycket som förenar och när vi möts i detta mänskliga kan vi också se tydligare vad som är unikt för varje individ och låta det ta plats! Vi är alla som små skattkistor för varandra!

 

Jag har en hemsida där du kan se min konst och läsa reflektioner kring naturens och livets cykler.

MEDVERKANDE 2018:

THERESE SJÖBERG

 

 

 

 

 

 

FOTO KOMMER

 

 

 

 

I år blir första gången jag deltar på ett Circle Way-läger vilket känns jättespännande! Jag är utbildad kundaliniyogalärare enligt Yogi Bhajan och kommer under dessa sommardagar leda yoga.

 

Under yogapassen erbjuds du möjlighet att möta dig själv på en tillåtande och kärleksfull plats där du gör ditt vackraste, utan jämförelse eller prestation.

 

Jag hoppas vi ses!

ARRANGÖR:

KALLE GRILL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag träffade på Circle Way första gången i slutet av 90-talet vid ett läger i Hälsingland. Den starka gemenskapen och människors fria och avslappnade inställning gjorde stort intryck på mig. Det blev sen många läger och på 10-talet var jag ofta medarrangör till lägret på Mundekulla. Det känns väldigt fint att jag och Camilla nu har vårt eget läger och att det därmed återigen erbjuds ett Circle Way Camp i norra Sverige.

 

Till vardags jobbar jag som lektor vid Umeå universitet. Jag är docent i filosofi, vilket betyder att jag forskat vidare ett tag sedan min doktorsavhandling blev klar 2009. Jag har forskat om frihet, rättvisa, mänskliga relationer och hur vi ska värdera framtiden och framtida generationer. Jag undervisar stora och små grupper och handleder studenter på alla nivåer upp till doktorand-nivå. Jag är också förståndare för kandidatprogrammet i filosofi och samhälls-analys.

 

Vid sidan av mitt universitetsjobb är jag utbildad filosofisk rådgivare och arbetar med livs- filosofiska teman, med både enskilda och grupper. Bland annat startade jag och en vän 2008 föreningen Filosofigruppen Sherpa som arrangerat ett 60-tal filosofiska salonger i Stockholm. Jag har själv lett många filosofiska salonger och caféer för allmänheten, och även workshops, kurser och retreats. Jag har även haft uppdrag som konferencier och som samtalsledare inom chefsutveckling. Jag sitter i advisory board för Svenska sällskapet för filosofisk praxis.

 

Jag brinner särskilt för mäns personliga utveckling. Jag har lett etablerandet av den nordiska grenen av den internationella mansrörelsen ManKind Project och medverkat på flera av denna förenings intensiva helgkurser - New Warrior Training Adventure. Sedan sex år tillbaka är jag också med och leder manshelgen Man in Mission på Mundekulla kursgård.

 

Jag har en hemsida där det står mer om mina olika aktiviteter. Där kan du också lyssna på mina radioprogram som gått i Sveriges radio P1:s Tankar för dagen.