Arrangörer

CIRCLE WAY CAMP UMEÅ 2018

CAMILLA GRILL MÅNE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag är en 34-årig kvinna, en dedikerad prästinna, mamma, socionom och konstnär. Min passion är att skapa gemenskap och hålla i grupper/cirklar där människor möter sitt eget inre och speglar sig i varandra. Cirklar där människor växer och vågar dela med sig mer av sig själva.

 

Jag har medarrangerat flera Circle Way läger och hållit i ett antal workshops kring cirkelns betydelse och hur vi kan återknyta till naturens rytmer som människor. Jag har gått en Prästinneutbildning i Glastonbury, England, för att djupare förstå kraften av ceremonier och människans djupa förankring i naturen. Sedan ett och ett halvt år tillbaka leder jag en kvinnocirkel som träffas varje fullmåne för ceremonier. Under flera års tid har jag även medverkat i kvinnoretreater och Gudinnefestivaler med konst, musik och workshops.

 

Jag upplevde Circle Way lägret första gången 2005. Sedan jag och Kalle träffades, 2008, har vi varit gemensamt engagerade och medverkande i Circle Way-lägren. Vi har medskapat flera läger i Sverige och ett på Hawaii. 2016 höll vi för första gången i ett eget läger, på Lyckebo gård i Umeå. Till vardags håller vi i en cirkelsamtals-grupp som ses varannan söndag.

 

För mig är budskapet enkelt men starkt i detta läger. Gemenskap och känslomässig närhet skapar förståelse, respekt och kärlek. I möten med andra växer vi och utmanas och hur vi än väljer att leva så behöver vi människor varandra. Det finns så mycket som förenar och när vi möts i detta mänskliga kan vi också se tydligare vad som är unikt för varje individ och låta det ta plats! Vi är alla som små skattkistor för varandra!

 

Jag har en hemsida där du kan se min konst och läsa reflektioner kring naturens och livets cykler.

MEDVERKANDE FÖR 2018 UTÖVER KALLE OCH CAMILLA HAR VI INTE BESTÄMT ÄNNU! HÄR NEDAN VISAR VI FÖRRA ÅRETS MEDVERKANDE SOM EXEMPEL:

MEDVERKANDE 2017:

ELLINOR CARLANDER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ellinor Carlander tycker om att skapa balans mellan rörelse och vila. Hon är hälsopedagog och Qi Gong-instruktör. På lägret leder Ellinor Qi Gong vissa mornar.

 

Ellinor har dansat och sjungit i över 30 år och sprider gärna den glädjen och upplevelsen till fler människor. Hon lär ut bugg, foxtrot, avslappning och medicinsk Qi Gong enligt Biyunmetoden. Ellinors hemsida.

KALLE GRILL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag träffade på Circle Way första gången i slutet av 90-talet vid ett läger i Hälsingland. Den starka gemenskapen och människors fria och avslappnade inställning gjorde stort intryck på mig. Det blev sedemera många läger och på 10-talet var jag ofta medarrangör till lägret på Mundekulla. Det känns väldigt fint att jag och Camilla nu har vårt eget läger och att det därmed återigen erbjuds ett Circle Way Camp i norra Sverige.

 

Till vardags jobbar jag som lektor vid Umeå universitet. Jag är docent i filosofi, vilket betyder att jag forskat vidare ett tag sedan min doktorsavhandling blev klar 2009. Jag har forskat om frihet, rättvisa, mänskliga relationer och hur vi ska värdera framtiden och framtida generationer. Jag undervisar stora och små grupper och handleder studenter på alla nivåer upp till doktorand-nivå. Som förståndare för kandidatprogrammet i filosofi och samhälls-analys ansvarar jag för strategiska frågor kring utbildning och har löpande personlig kontakt med våra studenter.

 

Vid sidan av mitt universitetsjobb är jag utbildad filosofisk rådgivare och arbetar med livs- filosofiska teman, med både enskilda och grupper. Bland annat startade jag och en vän 2008 föreningen Filosofigruppen Sherpa som arrangerat ett 60-tal filosofiska salonger i Stockholm. Jag har lett många filosofiska salonger och caféer för allmänheten, och workshops, kurser och retreats. Jag har även haft uppdrag som konferencier och som samtalsledare inom chefsutveckling. Jag sitter i advisory board för Svenska sällskapet för filosofisk praxis.

 

De senaste två åren har jag lett etablerandet av den nordiska grenen av den internationella mansrörelsen ManKind Project. Jag har medverkat på flera av denna förenings intensiva helgkurser - New Warrior Training Adventure. Jag leder också sedan fem år tillbaka årligen manshelgen Man in Mission på Mundekulla kursgård, tillsammans med Peter Elmberg och varierande andra kursledare.

 

Jag har en hemsida där det står mer om mina olika aktiviteter. Där kan du också lyssna på mina radioprogram som gått i Sveriges radio P1:s Tankar för dagen.

MEDVERKANDE 2017:

ANNE ORMROT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anne Ormrot har utövat yoga sedan 2003 och leder grupper sedan 2012. Anne kommer att leda yoga under första halvan av lägret. Yoga är att sammanbinda kropp, själ och ande, att finna vår möjliga potential, att hitta oss själva.

 

Yogaformen Anne är utbildad i heter Kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan. Den har kallats för vardagsyogan, eller hushållsyogan, eftersom den kan utövas av alla, den möter oss där vi är, fysiskt och psykiskt.

 

Inom kundaliniyogan finns yogans alla uttryck; positioner, rörelser, andningsyoga, mudror (handställningar), mantrasång, bhaktiyoga - överlämnande till en större kraft - Livet självt.

 

Alla kan verkligen vara med, från nybörjare till mycket vana utövare. Var och en gör sin egen yoga och vi gör det tillsammans. Välkommen!